''''

2015. augusztus 2., vasárnap

Türelem játék

Azt hiszem, most kezd beállni a lábam. Most érzem, hogy leülni iszonyúan jó, s felállni annál kevésbé..mert olyankor vagy öt-hat percig úgy megyek, mint aki most kapott művégtagot. A combjaim mintha vasból lennének, merevek és kemények..az izomláz miatt a térdem sem tudom hajlítani..a párom is megkérdezte ma, mikor "mentem" le a lépcsőn, "te mit csinálsz?"
"Megyek, nem látod??" ..röhejes vagyok, na..
Hülyén hangzik, de imádom ezt az állapotot, mert legalább érzem, hogy vannak lábaim, hogy van a zsír alatt izom is, csak kicsit meg kell dolgoztatni. Dolgoztatom..

Frankó volt, hogy a tegnapi egésznapi fejfájás reggelre sem csillapodott, inkább erősödött. Most, hogy már nem kell annyi hormon gyógyszert szednem, csak hogy ki ne jöjjek a formából, meg a gyakorlatból fájdalomcsillapítókat kapkodok magamba. Tegnap vagy ötöt, felváltva hol hasra, hol fejre. Ma reggel is kettővel indítottam. Muszáj volt, bár sokat nem használt..de legalább meg kellett adnom az esélyt annak, hogy elmúlik. Ezúttal átvágott, mert nem múlt..

A közös reggeli a csajokkal - Dorkassal és Katával - külön jól esett. Imádom ezeket a reggeliket. Kicsit olyan mindig, mintha iszonyú jó volna minden, mintha habzsi dőzsi lenne, meg könnyű az egész reggel, és az ember elfelejti egy pillanatra, hogy vannak gondok, fájdalmak és bajok. Olyankor nincsenek..

Ma megint megkérdezték, hogyan csinálom..
Nem tudom. Csinálom és kész. Mert kell, mert menni kell tovább, s mert amíg az ember értelmet érez, addig mindig kell. Nem mondom, hogy nincsenek negatív gondolataim, de megprólálok mindig melléjük csempészni egy pozitívat. Vagy kettőt. Hogy merre billenjen a mérleg inkább. Elvileg Mérleg vagyok.
Az is előfordul, hogy ezek a pozitívak elég ostobák, vagy kissé hamisan szólnak. De mégis vannak.
Ez épp olyan, hogyha elültetünk egy fát, nem húzhatjuk ki minden nap a földből, hogy megnézzük, mekkorát nőtt a gyökere.
Az élet türelem játék. Ahogy a fájdalom is, s hiába énekelték meg, akkor sem lehet megmondani, mikor múlik pontosan..ki kell várni, s segíteni valami mással..


Bontsunk pezsgőt csajok... :)




2 megjegyzés: