''''

2016. december 14., szerda

A tej nem csak szívás (2.)

Na, szóval az van, hogy még nem adtam be a kulcsot..
Küzdünk, meg fejlődünk is persze!
Annyit mindenképp, hogy már nem ostorozom magam (annyira), amiért tápszert is adok a most már lassan nyolc hetes csibémnek.

A kisebb csomóból immáron kemény mellgyulladás lett, amire antibiotikumot kaptam, meg egy hetet, hogy javuljon, aztán vágnak..
Szépen dagadt a mellem, na, nem a büszkeségtől, hanem a csomó miatt. Fájt is rendesen, hősiesen bevallom, majd' beszartam! A vörös folt is egyre nagyobb lett, s jött, aminek kellett, láz, hidegrázás, gyengeség.
Persze olvastam dr. Google tanácsait, hogy szoptatás előtt meleggel, utána hideggel borogassan. Ennek csak a szoptatási tanácsadó mondott ellent, ő váltig állította, sőt, kérte, nehogy meleget tegyek rá, mert az csak jobban bellobbantja a gyulladást.
Nem tettem.. nem értek én a lovakhoz, maradok a tepsiknél, meg a piskótáknál.
Aztán a harmadik nap, mikor már csillagokat láttam, a mellem vöröslött, s üvölteni tudtam volna, úgy döntöttem, én bizony meleget rakok rá, most már tök mindegy, mi miatt megyek az ambulanciára, mert vagy most fáj, vagy holnap még jobban fog. Gondoltam, ezt már jobban elrontani úgy sem tudom, s láss csodát, a megérzésem bejött megint, mert már másnap jobb lett.
Mikor a csecsemőosztályon az ügyeletes megnézte és jól átmasszírozta, majd kifejte, már kimondottan javult a külcsín is!

..mióta ezt írtam, kiderült, hogy hatott a sok internetes gyógymód, nem kell vágni, legfeljebb csak jó pofát ahhoz, hogy küzdünk tovább..

Vagyis a fejést folytatom, tehát, azóta sem lettem tejcsárda, de mint kiderült, ebben közre játszik az alacsony prolaktin szintem, s mivel daganatos megbetegedésem volt, ez állítólag "természetes".. r-go ne lelkizzek rajta, menthetetlenül maradok küzdő típusú amazon, vagyis nálam ez normális :)

Amnyit változtattam csupán, hogy már nem két óránként esek neki a melleimnek, hanem négy-öt óránként, s a tej mennyisége is növekedni látszik, a sok bogyó, tabletta, tea nem fogyasztása ellenére, azaz itt megint megdőlt a sok helyen olvasott szabály; fejj gyakran, szedj be minden vackot..

Amazon titulusom mellett most már méregkeverő hírében is állok, hiszen gyakran kell új fajta tápszerrel kísérletezni, mert az egyiktől fosik, a másiktól bukik, a harmadiktól szorul a gyerek, ezt a negyediket még nem tudom, mi fán terem, majd egy hét múlva elválik, marad vagy lesz ötödik...
De legalább nem unatkozunk, vagy nyakig szaros szegènykém, vagy tornaórát tartunk, hogy kiimádkozzuk belőle..

Minden tej sztori ellenére, szépen gyarapszunk, kevesebb a tápszer mennyisége is, az 1-es számú pelust kinőttük, s a néhány istentelenül menthetetlen kakis bodyn kívül már jó nehánytól amúgy is szabadulni kellett méretbeli különbség miatt :)))